uvidíme...uvidíme...

Kubánské ženy hledí bez obav do budoucnosti

6. 12. 2010 15:57
Rubrika: Nezařazené

Kdysi jsme na výtvarce v budově základní umělecké školy objevili úžasné věci. Skříň plnou pozůstatků minulé éry, spoustu plakátů a kartiček, které měly děti ideologicky vzdělávat. Většina těch věcí byla neskutečně vtipná. Nabrali jsme si toho plnou náruč a obšťastňovali tím naše kamarády s podobným humorem, včetně učitele dějepisu.

Jeden z těch obrázků mi dodnes visí doma na nástěnce. Je to podařená fotka snědých smějících se žen. Nápis pod ní hlásá: KUBÁNSKÉ ŽENY HLEDÍ BEZ OBAV DO BUDOUCNOSTI. A nic víc. Jako reklama na kubánské štěstí to funguje prostě a nevtíravě.

Kéž by tak člověk dokázal být taky takovou kubánskou ženou. Na budoucnost myslíme pořád a kazíme při tom, co se dá. Když nám v cestě nestojí žádné překážky, jsme zmatení a pro jistotu si nějaké vytvoříme.  

Možná v lidech zůstávají nějaké pozůstatky romantismu, smíšené s dekadencí a Milanem Kunderou. Spousta lidí, které znám, si v sobě nosí malého Iana Curtise, který je v důležitých chvílích začne emočně nahlodávat.

Oh well. Kubánské ženy nás mají hodně co učit .-)

 

 

Zobrazeno 1374×

Komentáře

prig

jenže komunismus nejsou jen kubánské ženy, ale i "sovětská moc plus elektrifikace celé země!" Jak má být potom člověk štastný?!?

Gillette

ne, vážně? to jsem fakt nevěděla.

ElDedkus

To já mám taky artefakt. Když se měnil Vašek za Vaška, ukořistil jsem Josifa Stalina... :-)

prig

a Dědku, jsi šťastný?

Zobrazit 4 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona signály.cz