uvidíme...uvidíme...

Zima a cigára

24. 1. 2011 17:03
Rubrika: Nezařazené

Hrozně ráda kouřím.

Vím, že to pro mě není dobré, takže to nedělám tak často, jak bych si přála. Taky ráda piju z hrníčků, které jsou sladěné se situací. Ráda se koukám na hodně věcí na jedné hromadě. Nepořádek na stole rovnám tak, aby byl vyvážený. Dávám přednost botám na podpatku před zdravotními pantoflemi.

 Taková cigareta je estetická; je jen hezká, hloupá, nezdravá a dokonale zbytečná. K čemu to slouží? K ničemu, stejně jako drtivá většina jiných věcí, které mám ráda. Je lidským výmyslem.

Mezi výmysly božské patří naproti tomu třeba roční období. Například zima je velmi užitečná, přesto ji nesnáším a těžce přijímám. Mám k zimě existenciální odpor – nevlídný interiér je schopný zabránit mi v kdejaké normální činnosti.

(„Umpf, je tu zima. Nemůžu se učit, fakt ne.“)

Evidentním faktem je, že takovéhle smyslové prožitky člověka jen zotročují. Víc a víc, kéž můj šálek s fialkami dobude svět!

Proč je tedy mnohem těžší přijmout radost „přírodní“ než „falešnou“?

 

 

Zobrazeno 2285×

Komentáře

Goretti

Já piju v práci 5 - 8 kafí denně :-) No a co :-) jsou s mlékem a to se tak nepočítá :-) Nebo, jak říká Podiven, spíš mlíko s kafem :-) A např. teď mě siňály odlákávají od diplomky... A taky je tu zima - v tom se nedá psát. Jdu do postele :-)

ElDedkus

Goretti: já to říkám furt, že ten internet by se měl zrušit, páč se neosvědčil a zima by se měla zrušit, páč je nepříjemná. A moci páni z EU furt ruší něco jiného :-)

Zobrazit 9 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona signály.cz