uvidíme...uvidíme...

Re: AgnesKatherine - "Mám tě rád, a pro to ne"

30. 3. 2014 13:45
Rubrika: Nezařazené

Ano, je to tak. Píšu reakci na zde uveřejněný článek (https://agneskatherine.signaly.cz/1403/mam-te-rad-a-pro), který se dostal do výběru z blogů a který bohužel nemůžu komentovat. Moje touha po okomentování tohoto příspěvku je skutečně tak silná, že mě vede k napsání samostatného hlodu na můj starý blog, na který jsem nepřispěla už hodně dlouho .-)

Článek hovoří o předmanželské čistotě způsobem, která vedla řadu uživatelů k jeho olajkování. Ve mě však probudil starou a přecitlivělou feministickou strunu.

Proč se mi ten článek nelíbil? Nechci autorce podsouvat věci, které tam nejsou, nicméně ve mně vyvolává dojem, že:

a)      Žena je jediná zodpovědná za předmanželskou čistotu, nebo na jejím dodržení má minimálně větší podíl. To může vést k předpokladu, že muž je buď nesvéprávné hovádko boží, kterého žena musí kontrolovat, nebo je naopak žena příčinou všeho hříchu, za který je zodpovědná.

b)      Chlapec se rozešel s dívkou, která mu „něco“ dovolila. A tím jako zřejmě dokázal svojí morální převahu či co. To, že mu holka dovolila nějaké techtle, je totiž zřejmě jen její problém. Chlapec neměl problém rozejít se s ní, ačkoli mezi nimi zřejmě „něco“ proběhlo. Takováhle morální „čistota“ na mě působí lehce farizejsky.

Zmíněný článek měl zřejmě poselství podpory při odříkání si tělesné lásky před svatbou. Uvědomuju si, že moje reakce může být přehnaná. Samozřejmě vím, že mezi mužem a ženou je rozdíl. Nicméně podobný dvojí metr na morálku pohlaví mě vždycky v křesťanských kruzích vytáčel.

Konec výlevu .-)

Zobrazeno 1572×

Komentáře

jenikjejenjeden

Je to vzhledem k původnímu článku off topic, tak je mi to takový blbý, ale budiž, když už tak: 1. kor 34
ženy nechť ve shromáždění mlčí. Nedovoluje se jim, aby mluvily; mají se podřizovat, jak to říká i Zákon.
35
Chtějí-li se o něčem poučit, ať se doma zeptají svých mužů; ženě se nesluší mluvit ve shromáždění.

Zobrazit 6 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona signály.cz